sobota 6. března 2010

Ubytování

Ještě než jsem přiletěla do Korei, měla jsem nějaké informace, kde bych měla bydlet od kluka, který tu byl před rokem. Tyto informace se potvrdily. Máme velmi dobrou polohu, kousek od areálu univerzity. Hned za okny je korejská historická vesnice - skanzen, který je vytvořený ze starých domů a chrámů, jež byly na původních místech rozebrány, přepraveny sem a znovu postaveny. Hned vedle se nachází Korean house - kde hraje tradiční hudba nebo korejky předvádějí jejich typický tanec. A také tam prý vaří klasickou korejskou kuchyni na skvělé úrovni. Ještě jsem tam nebyla, ale určitě tam musím zajít. Polohu mám tedy výbornou, navíc ke stanici metra to mám jen jednu minutku.
 
Bydlím v budouvě, kde jsou umístěny především kanceláře. Črtvrté (nejvyšší) poschodí je určeno pro studenty ze zahraničí. Číňané, Japonci, Rumuni a Češi. Korejci tu nebydlí. Nejsou tu ani Američané, ti mají ubytovnu prý jinde. Na patře se nachází asi 20 pokojů obvykle pro dva studenty. 

Já sdílím pokoj s Číňankou, která přijela až včera. Máme tu každá postel, psací stůl, policovou skříň, šatní skříň, ještě menší skříňku. Navíc tu máme umyvadlo se zrcadlem (teče jen studená voda), velkou ledničku s mrazákem (tichou jako miminko, ale chladí jak blázen), hasicí přístroj a velkou televizi (která nefunguje). Pokoje jsou prostorné, vybavení slušné a relativně nové. Kuchyň je společná pro celé patro. Myslím, že je to dostačující (12 elektrických plotének, tři dřezy, dvě mikrovlnky, tři asijské vařiče na rýži) - zatím jsme se tam vždycky vešli. Navenek vypadá čistě, když už ale chcete otevřít nějaké dvířka, tak se celí umastíte. Nějaké hrnce a pánve tady jsou, ale hrnek, tác a misky jsem si koupila. V kuchyni se nacházejí také tři velké pračky.

Sociálky jsou také společné. Sprchy zvlášť pro holky, zvlášť pro kluky. Tam už teče teplá voda ;-) Záchody pro holky jen dva - z toho jeden klasický záchod a jeden záchod turecký. Ten jsem tady vážně nečekala.

Nejlepší na tomto ubytování je poloha, nejhorší jsou sociálky, ale zvykám si. Ostatní studenti se zdají být milí, bohužel velká část z nich moc anglicky nemluví. Žádná párty tady ještě nebyla. To snad brzy přijde ;-)

2 komentáře:

Wishnery řekl(a)...

Ahoj Deni, koukala jsem na fotky a máte to tam žužo! :)...mj taky úžasný pokoj (chudáci Korejci, kdyby viděli koleje v Porubě!:D)s ještě užasnější postelí, jak koukám, není to tak pro jednoho a půl člověka?;) Zatím ať se líbí! :) Zdraví Kamila K.

Denny řekl(a)...

Ahoj Kamčo, pokoj mě fakt překvapil, je dost veliký, ale někteří mají i větší. Několik Korejců je na exchange u nás v Ostravě, takže asi bydlí na porubských kolejích. Nezávidím jim to :-)