pondělí 25. srpna 2008

Poznavani

Po tom, co nam skonci vyuka, bud jdu na internet, procitam si, co jsme ted den brali ve skole nebo take obcas nekam vyrazim. Prilis nezahalim, uz jsem toho tady hodne navstivila.

V Hastingsu jsem byla v nekolika muzeich. V Hastings Museum dokonce dvakrat. V Britanii maji skvele udelane muzea, jsou mnohem poutavejsi a propracovanejsi. Jednou jsem tam byla v sobotu a to se tam konaly dve svatby. Jo, svatba v muzeu mi taky prisla dost divna. Ale soucasti muzea tu je neco jako kaple. Vsichni svatebcane byli krasne obleceni. V obchodech tu jsou k dostani krasne saty, tipla bych tak a la 60. leta. A vsechny zenske z te svatby byly nadherne ohaknute. Taky jsem byla ve Fishermen Museu a Lifeboat Station (stanice zachranaru v pripade ztroskotani nejake lodi nebo topeni lidi. Ale Mitche Buchannona jsem tam nepotkala.) Na obou mistech jsme byli prvni tyden se skolou. Je pravda, ze bych se radsi ucila a ve volnem case chodila po muzeich, ale aspon vyuka neni skoro nikdy nudna. Dale jsem tu navstivila Hastings Castle, aquarium, minigolf, ruzne hospudky vcetne nejstarsi hospudky v Hastingsu. Taky jsem byla na kazdorocnim karnevalu. Tento karneval se kona pod sirym nebem v casti Old Town. Hraly tam mistni kapely na nekolika podiich, konal se blesi trh (ale ke koupi byly jen same zbytecne cetky). Taky jsme mohli soutezit - tedy za nejaky poplatek. My jsme vyzkouseli hazet krouzkama na lahve s vinem. Kdo se trefi, danou lahvinku vyhrava. Zkouseli jsme to tri, ale ani jeden jsme se netrefili :-( Mohl to byt jeste veselejsi vecer :-)

Mimo Hastings jsem navstivila spoustu dalsich mist. Stonehenge, krasne mesto s romanskymi laznemi Bath, katedralu v Salisbury, Brighton s uzasnym Royal Pavilionem. Male mestecko Rye s uzkymi ulickami. Bodiem Castle, ktery lezi "na vode" ci Battle - misto, kde se odehrala slavna bitva, ve ktere zvitezil normandsky vevoda nad anglickym kralem. (Dnes byla tato bitva tematem cele vyuky.) Vcera jsem jela do Eastbournu a na Beachy Head. To jsou bile utesy tycici se nad morem. Vazne krasne misto.

Uz jsem navstivila snad vsechno zajimave, co je kolem. V planu mam jeste poznat par mist primo v Hastingsu. Snad se mi to do patku podari.

Žádné komentáře: