pondělí 9. února 2009

První školní den

První hodina zde začíná v 8:20. Sympatické. Když si ale od tohoto času odečtu tři čtvrtě hodiny na cestu do školy, už to nezní tak příjemně. Zvlášť dnešní cesta na univerzitu byla hrozná. Měla jsem pocit, že mám v botech hřebíky, které mě při každém kroku píchají do nohou. Vydržet to čtyřicetpět minut není nic, co bych chtěla znovu zažít. Kolem mě projížděly po silnici spousty lidí na kolech. Normálně v džínách, sakách, kabátcích, občas některá slečna v podpatcích... Většinou to byli studenti, kteří mířili taky na univerzitu. Čím více cyklistů kolem mě projíždělo, tím víc jsem jim záviděla. A tak jsem se rozhodla. Kupuju si kolo.

Do školy jsem dorazila včas. Chvíli jsem hledala správnou místnost. Po nějakém tom bloudění jsem našla svoji třídu. Tam už čekala mladá sympatická účitelka. Začala hodina Market Communication. Bylo tam asi 12 studentů, z toho převážná většina Francouzů. Každý dostal "plán výuky", kde jsou uvedená témata, která budeme jednotlivé hodiny probírat a úkoly, které musíme do každé lekce splnit. Dále jsme dostali vytištěnou PowerPointku, podle které jsme pak probírali učivo. Toto je na Báňské stejné, jen materiály obvykle nedostáváme, ale tiskneme si je sami z internetu den předem. Ještě jsme od vyučující dostali něco jako skripta. Tento materiál obsahuje vybrané texty z různých knih vztahujících se k předmětu. Před každou hodinou si musíme jeden text nastudovat. To znamená přečíst si zhruba dvacet stránek. Už vím, jak budou vypadat moje večery příští čtyři měsíce. Budu je trávit s těmito texty a se slovníkem v ruce :-)

Market Communication mi končí před desátou a další hodina, Project Methodology, začíná až v 16:15. Mám tedy šest hodin volného času. Ten sice můžu trávit čtením daných skript, ale jak se znám, tak celou tuto dobu strávím on-line :-)

Už musím jít, čeká mě další hodina.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Dendy, moc ti fandím, at to tam skvěle zvládneš. Kolo je určitě dobrej nápad-aspon budeš vytrénovaná na léto a na tu 1200km dlouhou cestu zpět ;o) your sister